Що почитати дошкільнику?

З віком літературу для дитини потрібно підбирати все ретельніше. Важливо підійти до питання вибору книги з відчуттям і з толком, звертаючи увагу не тільки на оформлення книги, а й її зміст. Дошкільний вік – той вік, в якому малюк починає розбиратися в тому, що таке дружба, честь, доброта, що добре і що погано. І книга повинна вміщати в себе всі ці поняття, пояснювати їх і показувати на прикладах.

Також потрібно стежити за тим, як оформлена книга – адже красиву книгу дитя захоче погортати, це підвищить інтерес до книги. Найчастіше дитина може відмовлятися від читання, лінується, а найгарніше оформлення книжки буде викликати інтерес та бажання прочитати.

При виборі книги звертайте увагу ще й на те, якою мовою вона написана. Дуже важливо, щоб читання книги було легким та приємним, і саме те, як вона написана, грає в цьому найважливішу роль.

Пам’ятайте, що у вашого малюка в дошкільному віці формується смак, сприйняття реальності і погляди, які будуть супроводжувати його все подальше життя. Вашим основним завданням буде сформувати правильний та позитивний образ мислення у вашого чада з самого початку його життя, адже це вплине на його подальшу долю.

Дитині потрібно привчити любити читання, і найкраще це робити особистим прикладом – читайте разом з дитиною, або в той час, коли вона грається – проводьте час за читанням, щоб їй стало цікаво. Пояснення про те, що книга – це добре, швидше за все, не будуть почуті, адже дитина найчастіше ще не розуміє таких складних нюансів, але ось “копіювати” маму чи тата він буде за милу душу. Діти в своєму ранньому розвитку просто переймають досвід дорослих і повторюють їх вчинки. І не намагайтеся дитині нав’язувати книги, це викличе у вашого крихти зворотну реакцію. Нехай ваше чадо самостійно зацікавиться, а ви його дбайливо і акуратно підштовхнете до цього.

Що ще почитати дошкільнику? Великим успіхом у малюків у віці 6-7 років користуються різні дитячі енциклопедії та пізнавальні журнали, так як там багато картинок й ціла купа причин задавати мільйон своїх «чому?».

Що стосується казок, зокрема, українських авторів, у малюків користуються успіхом такі твори, як “Куди зникли зірки?”, “Братик Порося”, “Професор розіграшів” (Видавництво “Штучка”). Із зарубіжних авторів до душі вашому малюку можуть припасти твори Марка Твена про Тома Сойєра, а більш дорослі казки є у Толкієна, наприклад «Хоббіт: туди і назад».

На цьому перелік чудової літератури, на якій росло не одне покоління дітей, не закінчується, але тепер ви знаєте, що почитати дитині-дошкільнику 6-7 років і на що слід звертати увагу при пошуку книг для вашого малюка.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

8 причин вивчати математику (навіть якщо ви гуманітарій)8 причин вивчати математику (навіть якщо ви гуманітарій)

Вчителю математики може бути важко пояснити актуальність математичних понять, таких як дискримінант, студентам, які хочуть продовжити кар’єру в галузі гуманітарних наук.

Як читати швидко і краще запам’ятовувати прочитане?Як читати швидко і краще запам’ятовувати прочитане?

Більшість дорослих здатні прочитувати близько 300 слів за хвилину, а після того як швидкість досягає 1000 слів за хвилину починаються проблеми з розпізнаванням і розумінням прочитаного. Втім, фахівці зі швидкісного