Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні В яку країну відправитися вчитися? Рейтинг країн з найкращими ВНЗ

В яку країну відправитися вчитися? Рейтинг країн з найкращими ВНЗ

Для кожної сім’ї, в якій росте випускник, дуже актуальною є тема подальшої освіти за кордоном. Іноді це може здатися чимось далеким, практично нереальним. Звичайно, іноземний диплом дуже цінується в наш час, але більшість абітурієнтів лякають проблеми, які неодмінно зустрічаються на шляху кожного студента закордонного вузу.

Варто відзначити, що іноземний диплом є більш цінним для роботодавців за кордоном. Вони відносяться до українських дипломів досить насторожено. Також ви зможете добре вивчити іноземну мову, адже занурення в мовне сферу є хорошим способом поліпшити свої навички. А досконале володіння іноземною мовою явно виділить вас серед інших працівників. Крім цього, ви можете знайти корисні контакти по всьому світу і навіть можливість отримати добре оплачувану роботу за кордоном.

Хіба заради цих плюсів не варто ризикнути? Можливо, варто почати з вибору країни навчання для здобуття вищої освіти за кордоном.

США

Вузи США займають перші місця важливих всесвітньо відомих рейтингів: QS, THE і ARWU. Незаперечним плюсом є можливість отримати диплом по парі спеціальностей – основної та додаткової. Вони можуть бути пов’язані між собою або ж не перетинатися взагалі. Це, в свою чергу, приносить багато переваг при працевлаштуванні.

Ще одним плюсом є рівень обладнання лабораторій в університетах. Завдяки наявності новітніх технологій, ВНЗ закінчують чудові експерти в бізнесі, хороші фінансисти, комп’ютерні інженери, розробники медичної техніки і медпрепаратів.

Канада

У Канаді вища освіта доступна не тільки в університеті, але і в коледжі. У коледжі на перше місце ставляться практичні навички. Тому випускники відразу ж можуть включитися в роботу. Вони є дуже цінними співробітниками, тому що мають багато практики.

В університеті ж дають більше теоретичних знань. Можна також заощадити на навчанні за допомогою спеціальних програм, за якими студенти навчаються кілька років в коледжі і кілька – в університеті.

Великобританія

Диплом з Великобританії – запорука хорошого майбутнього та кар’єри. У британських вузах працюють кращі викладачі з новітнім обладнанням і сучасними методиками. Тривалість навчання на бакалавраті – три роки. По завершенню багатьом випускникам пропонують роботу.

Для магістратури потрібно робочий досвід і точні кар’єрні плани. Магістерський ступінь можна отримати після 1,5 року навчання. Британські дипломи поважають в усьому світі, адже всі знають, якою хорошою є британська освіта, але перед вступом потрібно відучитися 12 років в школі.

Швейцарія

Швейцарія вважається найкращим варіантом для тих, хто хоче отримати диплом в туристичній та готельно-ресторанній сфері. Великий акцент тут ставиться на практиці: ще під час навчання студенти мають можливість проходити практику в хороших ресторанах і готелях, та ще й отримують за це зарплату.

Також працівники університетів добре спілкуються зі своїми випускниками. Вони підтримують їх у всіх починаннях. Освіта в Швейцарії – одна з найдорожчих, але в вартість навчання також входить харчування, проживання, навчальні матеріали та навіть iPad для навчання.

Нідерланди

Нідерланди – одна з європейських держав, що надає програми англійською мовою для іноземців. Всі ВНЗ тісно пов’язані з індустрією.

У Нідерландах існує два типи ВНЗ: дослідні та прикладні. Перші варто вибирати, якщо ви хочете стати викладачем або займатися науковою роботою, а другі більше підійдуть тим, хто хоче втілювати свої знання на практиці. Незаперечним плюсом нідерландських ВНЗ є співвідношення вартості і якості.

Іспанія

Цю країну потрібно вибирати тим, хто хоче вивчати основи бізнесу і соціальних наук. Але зверніть увагу також на непростий клімат і обов’язкове, в більшості випадків, володіння мовою.

Великою перевагою навчання в Іспанії є можливість співпраці зі знаменитими компаніями і бізнес-партнерами, що обов’язково виділить вас серед інших фахівців. Незаперечними достоїнствами іспанських вузів залишаються хороші освітні стандарти: всі університети мають хороше обладнання, а навчальні програми чітко визначені.

ОАЕ

Емірати славляться підготовкою фахівців в галузі інженерії, інформаційних технологій, готельного та нафтового бізнесу. Незаперечним плюсом є безпека країни. Тут строго стежать за дотриманням законів, тому і кримінальний рейтинг є найнижчим. Також еміратських ВНЗ випускають фахівців-практиків, а не тільки теоретиків.

Варто звернути увагу і на те, що вступити до державних ВНЗ в ОАЕ іноземцям неможливо навіть на платній основі. Крім того, хоча вартість навчання тут нижча, ніж в США і Великобританії, жити тут набагато дорожче.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як правильно та грамотно перекладати англійські текстиЯк правильно та грамотно перекладати англійські тексти

Питання правильності перекладу хвилює як початківців учнів, так і досвідчених людей, які вивчили мову. Деякі викладачі англійської схиляються до думки, що вивчення мови без translation може бути набагато ефективнішим.

Навчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освітиНавчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освіти

Років сорок тому радянська освіта вважалася кращою в світі, а жителі Союзу – найбільш начитаними і ерудованими. За останні роки ситуація змінилася кардинально і вже сьогодні країни СНД серйозно відстають