Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Навчання за кордоном: плюси та мінуси

Навчання за кордоном: плюси та мінуси

Отримання вищої освіти за кордоном є показником високого рівня й хорошою мовної підготовки студента. Також це відмінний варіант вивчити іноземну мову, спілкуючись безпосередньо в мовному середовищі. Однак, поряд з очевидними плюсами, є ще й підводні камені, про які студенти дізнаються вже на місці.

ПЛЮСИ НАВЧАННЯ ЗАКОРДОНОМ

Висока якість освіти

Всім відомо, що іноземне освіта орієнтована насамперед на практику. Тому, якщо абітурієнт збирається вибрати професію, в якій практика важливіша фундаментальної теорії, наприклад, програмування, дизайн або маркетинг, іноземний вуз – ваш вибір.

Проходження практики на базі успішних компаній

Ця можливість поступово впроваджується і в вітчизняних вузах. Однак гарантія стажування існує тільки за кордоном. Так що, повернувшись з дипломом, випускник буде мати ще й необхідний досвід роботи за фахом. Крім того, за підсумками стажування вчорашньому студентові можуть запропонувати роботу в корпорації, де він проходив практику. Така система працевлаштування вкрай поширена за кордоном.

Участь в науково-дослідних проектах на базі лабораторій, оснащених найновішим обладнанням та кадрами

Не секрет, що українські лабораторії часто просто не мають у своєму розпорядженні нової технікої, для того, щоб застосувати знання студентів на практиці. У цьому плані, оснащення іноземних вузів виграє за всіма статтями. Тому майбутнім вченим буде цікавіше вчитися там, де вже в студентські роки можна займатися серйозною наукою.

Мовна практика

Це, звичайно, один з найважливіших факторів, який мотивують українських абітурієнтів вступати в іноземні вузи. Після повернення додому, рівень мови дозволить випускнику влаштуватися на престижну роботу.

Можливість вивчення культури іншого народу

Такий досвід безцінний завжди, незалежно від того, чи будете ви далі працювати за фахом чи ні. Крім того, завести друзів з різних країн буде вкрай корисним для подальшої кар’єри.

Отримання диплома міжнародного зразка

Такий диплом дає право влаштуватися на роботу за фахом в будь-якій країні світу. Крім того, існує можливість отримання постійного місця проживання в країні, де отримано освіту за рейтинговими системами.

Дорослішання

Поживши далеко від батьків, піклуючись щодня про побут та бюджеті, студенти отримують найважливіший досвід самостійного життя. І вчорашній школяр за час навчання перетвориться на відповідальну дорослу людину.

Для отримання вищої освіти за кордоном існують компанії, які допоможуть на етапах від подачі документів до початку навчання в іноземному ВНЗ.

МІНУСИ НАВЧАННЯ ЗАКОРДОНОМ

Висока вартість навчання

Найдорожче обходиться іноземним студентам отримання освіти в США та Великобританії. Більш доступні в цьому плані університети європейських країн, зокрема Німеччини та Франції, а також Канади, Австралії та інших країн.

Мовний бар’єр

У багатьох зарубіжних університетах необхідно пройти курси та тестове випробування на знання мови, на якому організовано навчання. Однак й після проходження тестів сприймати лекційний матеріал чужою мовою досить складно.

Складнощі з отриманням студентської візи, які в останні роки лише збільшуються в зв’язку з міграційними проблемами в розвинених зарубіжних країнах

Зараз же в зв’язку з політичною обстановкою, надходження у багато вузів стало проблематичним.

Дія візових обмежень, що ускладнюють працевлаштування під час навчання за кордоном, а також після отримання диплому

Наприклад, в США іноземний студент може підробляти лише в кампусі університету. Щоб отримати роботу після завершення навчального закладу, випускник повинен заручитися підтримкою роботодавця, який зобов’язаний оплатити отримання робочої візи. У Великобританії також діє з недавнього часу вимога отримання обов’язкового дозволу на роботу. Раніше випускники мали право на дворічне перебування в цій країні з метою працевлаштування. У країнах, що входять в Євросоюз, для влаштування на роботу потрібна наявність європейського паспорта.

Невеликий ринок праці в країні навчання

Це також ускладнює пошук роботи іноземному фахівцеві. І якщо такі професії, як програміст або фізик, затребувані на іноземному ринку праці, то влаштуватися з гуманітарної спеціальності практично неможливо.

Дороге життя

Проблема актуальна для студентів університетів, розташованих в столицях держав. Якщо студент не живе в кампусі, а знімає квартиру, то студентське життя влетить батькам у копієчку.

Самотність

Психологічний дискомфорт з’явиться під час адаптації до умов життя в чужій малознайомій країні далеко від батьків і друзів. Безумовно, необхідність розраховувати лише на себе загартовує особистість. Однак, якщо емоційно абітурієнт дуже прив’язаний до батьків і важко заводить контакти з однолітками, освіту в іншій країні – не найкращий варіант.

 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як навчитися читати більше книжок?Як навчитися читати більше книжок?

Книги – це джерело знань, здатне привести вас до успіху, має позитивну дію на діяльність мозку і просто може позбавити від негативних емоцій. Але навіть такі очевидні плюси читання не

Як навчити дитину англійської, якщо вона не хоче?Як навчити дитину англійської, якщо вона не хоче?

Питання про те, чи вчити дитину англійської, давно вже не обговорюється: звичайно, вчити! Найчастіше обговорюється інше: в якій школі, з якого віку, з яким викладачем. І зовсім рідко запитують батьки,