Онлайн навчання українською Відео з фізики Відео презентація “Другий закон Ньютона”

Відео презентація “Другий закон Ньютона”

2 закон Ньютона: Прискорення, що купується тілом, прямо пропорціально діючої на нього силі і обернено пропорціально масі тіла.

a = F / m

a – прискорення, F – рівнодіюча сила, m – маса тіла.

Другий закон Ньютона дозволяє зрозуміти, чому при забиванні цвяха в фанерну стінку, необхідно з протилежного боку стінки помістити масивне тіло, а також, чому танкери, призначені для перевезення нафти, розділені перегородками на окремі відсіки.

Рівнодіюча всіх сил, прикладених до тіла, дорівнює добутку маси цього тіла на прискорення, що отримує тіло під дією цих сил.

Відео презентація на тему “Другий закон Ньютона”

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Відео презентація “Гравітаційні сили”Відео презентація “Гравітаційні сили”

Будь-які два тіла притягуються одне до одного із силою, прямо пропорційною добутку їх мас і обернено пропорцианально квадрату відстані між ними. Відео презентація на тему “Гравітаційні сили”

Відео презентація “Кінематика криволінійного руху”Відео презентація “Кінематика криволінійного руху”

Відео містить інформацію про такі поняття, як кутова швидкість обертання, період обертання, частота обертання, їх формули тощо. Відео презентація на тему “Кінематика криволінійного руху”

Відео презентація “Прямолінійний рух”Відео презентація “Прямолінійний рух”

Рух називається прямолінійним якщо траєкторією є пряма лінія. Рівномірний рух – рух, при якому тіло за будь-які рівні проміжки часу здійснює однакові переміщення. Швидкість рівномірного руху характеризує швидкість переміщення і визначається