Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint Додавання вмісту в слайд

Додавання вмісту в слайд

У кожному макеті службові елементи вже відформатовані згідно налаштувань поточного зразка: заголовки і підзаголовки мають встановлений шрифт і розмір, для списків задані маркери певної форми, рамки для графічних об’єктів і написів мають чіткі межі.

Вставляючи в слайд які-небудь об’єкти, ви можете дотримуватися заданих параметрів форматування. Так ви заощадите час на підготовку презентації.

Щоб додати текст, клацніть по текстовій рамці і введіть або вставте потрібний фрагмент.

Щоб додати маркірований список, клацніть посилання, в якому є подібний службовий елемент, і введіть текст списку, дотримуючись наступних правил:

• щоб ввести наступний елемент списку, натисніть клавішу Enter;

• щоб помістити маркер на рівень нижче, натисніть клавішу Табуляції;

• щоб помістити маркер на рівень вище, натисніть комбінацію клавіш Shift+Tab;

• щоб змінити форму маркера, відкрийте вкладку Головна і в групі Абзац (Paragraph) клацніть по стрілці поруч із кнопкою Маркери (Bullets)  . Виберіть у розкривному списку виберіть іншу форму маркера. Він буде змінено для всіх елементів списку цього рівня;

• якщо в заповнювачі маркірованого списку ви хочете ввести основний текст без маркерів, клацніть по рамці заповнювача, а потім — по кнопці Маркери на вкладці Основне, відключивши форматування.

 

ПРИМІТКА

Маркований список — тип форматування, найбільш часто використовуваний в презентаціях. Він дозволяє розбити інформацію на короткі і ємні за змістом тези.

 

Щоб додати в слайд графічний об’єкт потрібного виду, клацніть по відповідному значку всередині області заповнювача.

Існує також можливість додати службові елементи: дату, текст нижнього колонтитула і номер слайда. Для цього потрібно перейти на вкладку Вставлення у групі Текст клацніть по кнопці Колонтитули (Header & Footer), а потім встановити необхідні параметри в діалоговому вікні Колонтитули.

 

ПРИМІТКА

Опис діалогового вікна Колонтитули наводиться у главі 11.

 

Якщо в макеті вмісту є зайві заповнювачі, які вам не знадобляться, можете просто нічого не вводити. Текст службових елементів не відображається при показі. Інший варіант: клацніть по рамці заповнювача і натисніть клавішу Delete.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Функція автоматичного вибору макетаФункція автоматичного вибору макета

При відкритті нової презентації в PowerPoint відображається макет за замовчуванням — титульний слайд. Другий слайд створюється за звичайним макетом «Заголовок і об’єкт», якщо попередньо не призначити інший макет з можливих

Швидке анімування об’єктівШвидке анімування об’єктів

Щоб при показі презентації різні об’єкти кидалися в очі, несподівано з’являлися, рухалися, міняли колір і яскравість, розчинялися на слайді, можна призначити їм спеціальні ефекти анімації. Наприклад, ви бажаєте, щоб фотографії