Зміна макета в PowerPoint

У деяких випадках для створення особливо гарних презентацій потрібно змінювати макети презентацій.

Макети вмісту — це невід’ємна частина зразків презентацій. До кожної презентації є хоча б один зразок слайдів визначає її зовнішній вигляд.

При запуску програми PowerPoint нова презентація створюється з використанням зразка за замовчуванням, у складі якого є кілька простих вбудованих макетів.

Оскільки при створенні презентації вам доведеться додавати до слайдів текст і різні об’єкти, зручніше використовувати для цього вже підготовлені макети — спеціальні форми з розміченими областями, що визначають розташування та форматування елементів слайда.

Області, призначені для вставки в них вмісту, називаються заповнювачами і мають вигляд рамкових блоків. В якості вмісту заповнювачів можуть використовуватися такі службові елементи:

• текстові елементи:

— заголовки;

— підзаголовки;

— марковані списки;

— звичайний текст;

• графічні елементи:

— малюнки;

— діаграми;

— таблиці;

— об’єкти SmartArt;

— картинки ClipArt;

— мультимедіа (відео, звуки);

• колонтитули:

— дата та час;

— текст заголовка і нижнього колонтитула;

— номер слайда/сторінки.

На малюнку 1 показано службові елементи макета слайда. Кожен макет має свою компоновку елементів. Як уже говорилося в попередніх розділах, нові слайди можна створювати, вибираючи найбільш віддай перевагу тільну макет. Якщо ви створюєте презентацію з чистого листа, то можете вибирати варіанти лише з вбудованих макетів. При створенні презентації з допомогою готового шаблону можливий більш широкий вибір.

Рисунок 1 – Розташування службових елементів макета слайда

Щоб додати в презентацію новий слайд і вибрати макет, на вкладці Основне у групі Слайди натисніть по нижній частині кнопки Створити слайд і у відкритому наборі виберіть потрібний макет.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Форматування презентацій і слайдівФорматування презентацій і слайдів

MO POWERPOINT 2003 Колонтитули Колонтитули містять текст, номер слайда або сторінки і дату, які повинні відображатися у верхній або нижній частині слайдів, нотаток або роздавальних матеріалів.

Додавання вмісту в слайдДодавання вмісту в слайд

У кожному макеті службові елементи вже відформатовані згідно налаштувань поточного зразка: заголовки і підзаголовки мають встановлений шрифт і розмір, для списків задані маркери певної форми, рамки для графічних об’єктів і