Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint Створення презентації за допомогою шаблона

Створення презентації за допомогою шаблона

Альтернативний спосіб створення презентації – використання готових шаблонів, пропонованих програмою PowerPoint. Вони являють собою набір вже спроектованих слайдів з певним дизайном, підібраними шрифтами, фоном, анімаційними ефектами та іншими параметрами. Для створення такої презентації не вимагається великих часових затрат, так як досить замінити підготовленим матеріалом всі блоки-приклади з шаблону, який ви вирішили використовувати.

Можливо, вам доведеться переглянути кілька варіантів, щоб вибрати найбільш підходящий до теми проекту і його цільової аудиторії.

Для цього презентацію потрібно створити і запустити режим перегляду клавішею F5. Або просто оцінити зовнішнє оформлення по зображенню першого слайда в області попереднього перегляду.

Отже, для створення презентації за допомогою шаблона виконайте наступні дії.

1. Перейдіть на вкладку Файл і виберіть пункт Створити.

В області Доступні шаблони і теми (Available Templates and Themes) представлені варіанти створення презентацій, а також шаблони з ресурсу Microsoft Office Online, на якому можна знайти безліч шаблонів оформлення, що не увійшли до складу встановлених за замовчуванням (при цьому у вас має бути настроєно підключення до Інтернету).

Припустимо, що ви визначилися з майбутнім стилем презентації і зупинили свій вибір на одному з вбудованих шаблонів. У даній книзі ми розглянемо приклад використання шаблону «Класичний фотоальбом».

2. Виберіть пункт Зразки шаблонів (Sample templates) і в списку, клацніть по мініатюрі Класичний фотоальбом.

Зображення слайда з’явиться на панелі попереднього перегляду в правій частині вікна.

3. Клацніть по кнопці Створити. Шаблон відкриється у вікні програми. Можна приступати до редагування слайдів.

Якщо з поданих вбудованих шаблонів PowerPoint вам ні один не підходить, завантажте додаткові шаблони з сайту Office.com, скориставшись одним із способів пошуку:

в області Доступні шаблони і теми погортайте пропоновані в групі Шаблони Office.com (Office.com Templates) варіанти шаблонів, розроблені для конкретних ситуацій (приклади готових календарів, грамот, сертифікатів, діаграм, згруповані за різними темами);

введіть слово або фразу в полі праворуч від назви групи Шаблони Office.com (наприклад, слово «Звіти») і клацніть по кнопці  Почати пошук (Start searching). Якщо в базі шаблонів Office.com є приклади презентацій, відповідні даній темі, вони відобразяться на сторінці результатів пошуку;

клацніть по назві шаблону і по кнопці Створити. Шаблон буде відкритий у вікні програми.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Вкладка Анімація в PowerPointВкладка Анімація в PowerPoint

Елементи, розташовані на вкладці Анімація, дозволяють зробити їх підносили матеріал більш живим і насиченим. Схеми анімації – це вбудовані в PowerPoint способи, що задають поява на екрані вмісту слайда під час

Вкладка Розробник в PowerPointВкладка Розробник в PowerPoint

Вкладка Розробник містить елементи, що застосовуються для розширення вбудованого інструментарію PowerPoint для роботи з графікою, аудіо- та відеоматеріалом і налаштування додаткових елементів управління. При стандартних налаштуваннях програми дана вкладка прихована.

Налаштування зразка слайдівНалаштування зразка слайдів

Ще одним помічником в оформленні проекту може служити режим зразків слайдів. Зразок слайдів дозволяє зробити схематичний начерк майбутньої презентації, підібравши для неї тему оформлення і змоделювавши розміщення і ефекти елементів на