Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint Налаштування зразка слайдів

Налаштування зразка слайдів

Ще одним помічником в оформленні проекту може служити режим зразків слайдів. Зразок слайдів дозволяє зробити схематичний начерк майбутньої презентації, підібравши для неї тему оформлення і змоделювавши розміщення і ефекти елементів на кожному окремо слайді.

Щоб налаштувати зразок слайдів, виконайте наступні кроки.

1. Перейдіть на вкладку Файл і виберіть пункт Створити ⇒ Нова презентація ⇒ Створити (New ⇒ Blank presentation ⇒ Create).

2. Відкрийте вкладку Вигляд і клацніть по кнопці Зразок слайдів (Slide Master) в групі Режими зразків (Master Views).

За допомогою інструментів, розташованих на стрічці даного режиму, можна налаштувати зовнішній вигляд презентації та макети, які ви будете використовувати в роботі.

3. Клацніть по кнопці Теми і виберіть оформлення з колекції тем. Зовнішній вигляд слайда в робочій області змінюється при наведенні покажчика миші на яку-небудь тему (рис. 3.6). Щоб застосувати тему, клацніть по ній.

Зразком слайдів є слайд під номером 1 на панелі ліворуч. Під ним відображуються макети слайдів, пов’язані з вищестоящим зразком. Всі макети містять одну й ту ж тему, призначену зразком, але мають різну компоновку елементів. При необхідності ви можете змінити розташування елементів на свій розсуд, додати гарні фігури, шапки, емблеми, фонові малюнки тощо.

ПРИМІТКА

За умовчанням в будь-який режим зразків включено кілька макетів слайдів. Всі запропоновані макети використовувати необов’язково. Працюючи в звичайному режимі, ви можете створювати слайди, вибираючи для представлення інформації найбільш підходящі макети.

4. Клацніть по кнопці Закрити режим зразка (Close Master View) і продовжите роботу з презентацією в звичайному режимі: ви можете додавати слайди з використанням макетів і заповнювати розмічені області об’єктами, форматувати їх, застосовувати експрес-стилі, додавати анімацію і ефекти переходів.

Зверніть увагу, що, якщо зразок слайдів застосовується після створення окремих слайдів презентації, деякі елементи можуть не відповідати єдиному стилю оформлення – пропадати з поля зору або виходити за межі, передбачені для них розміткою (наприклад, нижні колонтитули або емблеми слід налаштовувати в режимі зразка слайдів). Тому рекомендується створювати зразок слайдів до початку роботи з ними.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Звичайний режим відображення в PowerPointЗвичайний режим відображення в PowerPoint

При створенні і відкритті презентації слайди за замовчуванням відображаються в звичайному режимі. У цьому режимі виконується створення і редагування слайдів: введення заголовків і тексту, вставка, компоновка і форматування об’єктів, заповнення

Функція автоматичного вибору макетаФункція автоматичного вибору макета

При відкритті нової презентації в PowerPoint відображається макет за замовчуванням — титульний слайд. Другий слайд створюється за звичайним макетом «Заголовок і об’єкт», якщо попередньо не призначити інший макет з можливих