Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint Використання у презентації звуку і відео

Використання у презентації звуку і відео

За допомогою програми PowerPoint можна створювати презентації, слайди яких містять не тільки текст і малюнки, а й мультимедійні ефекти – звуки і відеокліпи. Продумане використання мультимедійних ефектів робить презентацію набагато привабливіше.  За допомогою відеокліпів можна підвищити інтерес аудиторії, а використання звуків дасть можливість підкреслити важливість певних слайдів.

Звичайно, програма PowerPoint не володіє таким потенціалом при роботи зі звуком та відеокліпами, як професійні програми. Але її функціональні можливості дозволяють прикрасити і пожвавити презентацію, додавши на слайди звуки і відеокліпи з бібліотеки пакета Microsoft Office та інших джерел. Бібліотека пакета Microsoft Office пропонує досить широкий вибір звуків і відеокліпів, серед яких можна підібрати мультимедійні ефекти практично для будь-якої презентації. Якщо ж на жорсткому диску Вашого комп’ютера є інші музичні записи і відеокліпи, PowerPoint дозволить розмістити їх на зазначених слайдах. Крім того, при наявності мікрофона ви можете надиктувати і записати текст доповіді, а під час показу відтворити записаний текст. Однак слід пам’ятати, що PowerPoint працює з певними форматами мультимедійних файлів, а використання мультимедійних ефектів значно збільшує розмір файлу з презентацією.

ПРИМІТКА

Мультимедійні ефекти роблять презентацію більш цікавою, але їх надмірне використання може зіпсувати презентацію, відвернути увагу аудиторії від суті доповіді і навіть викликати роздратування у глядачів. Тому при роботі зі звуком і відеокліпами критично оцінюйте доцільність застосування тих чи інших мультимедійних ефектів на слайдах презентації.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Використання об’єктів WordArt в якості водяних знаківВикористання об’єктів WordArt в якості водяних знаків

Декоративні написи, виконані в світлих тонах, часто використовуються як водяні знаки. Такі написи можуть нести корисну додаткову інформацію. Наприклад, водяними знаками можна помітити листи презентації, призначені для демонстрації в скороченому