Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні 5 порад, як зробити дизайн презентації кращим

5 порад, як зробити дизайн презентації кращим

На питання, що краще: робити презентацію за шаблоном або самостійно «з нуля», немає однозначної відповіді. Презентації повинні викликати інтерес, емоції, захоплювати глядачів. Вбудовані макети в PowerPoint настільки побиті, настільки надокучили, що ніяких емоцій ні у кого давно не викликають. Презентації також повинні підкреслювати індивідуальність автора, тому до створення слайдів багато підходять з творчим запалом.

Як правило, робота над презентацією забирає чимало часу і сил. Особливо, якщо ви не володієте навичками професійного дизайнера. Ми ділимося п’ятьма простими порадами, як істотно спростити цей процес і підготувати якісні слайди.

Ілюстрації підтверджують інформацію на слайді

Вона сприймається і запам’ятовується в кілька разів краще, ніж звичайний текст. Використовуйте візуальні образи, щоб скоротити обсяг тексту і постаратися пояснити свою ідею без допомоги слів.

Використовуйте тільки якісні зображення

Шукайте картинки в HD якості з роздільною здатністю не менше 720p (1280×720).

Не завантажуйте банальні картинки з пошукових систем та фотостоков

Бізнесмени, що тиснуть один одному руки, жінки у ванній, альпініст, що піднімається на гору й інші кліше виглядають нещиро і дешево. Шукайте живі кадри, що демонструють реальне життя й справжніх людей. Такі ілюстрації набагато чесніші, вони викликають більше довіри.

Хороший дизайн повинен бути стриманим і послідовним

Щоб ваша робота сприймалася як цілісний, витриманий в єдиній стилістиці проект, застосовуйте один і той же набір кольорів в своїх слайдах. Виберіть кілька основних кольорів (бажано не більше двох) і кілька акцентних. Відмовтеся від випадкових кольорів і несподіваних колірних переходів. Колір повинен залучати, але не відволікати від головного – контенту.

Віддавайте перевагу професійним шаблонам

У мережі безліч сайтів з готовими шкільними презентаціями по різним темам і предметів, проте 90% таких презентацій зроблені без знань дизайну. Існують багато сайтів, що пропонують професійний дизайн презентації й навчають самостійно створювати круті презентації:

reprezent.ua

Slidesgo.com

Templates.office.com

24slides.com

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Навіщо потрібно вивчати математику та фізику?Навіщо потрібно вивчати математику та фізику?

Дуже часто доводиться чути від учнів, та й від деяких батьків питання: “Навіщо мені (моїй дитині) вивчати фізику та математику, якщо він збирається стати гуманітарієм?”.

Підвищення продуктивності праці при роботі з комп’ютеромПідвищення продуктивності праці при роботі з комп’ютером

У сьогоднішній статті хочеться продовжити тему по оптимізації вашої роботи за комп’ютером з метою економії вашого дорогоцінного часу, при цьому підвищуючи ефективність роботи. Погодьтеся, що сучасна людина проводить дуже багато