Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні За скільки часу можна вивчити англійську мову?

За скільки часу можна вивчити англійську мову?

Тривалість вивчення мови залежить від декількох факторів:

– Який рівень володіння мовою ви хочете?

– Якими знаннями англійської мови ви володієте на даний момент?

– Як багато часу ви витрачаєте на вивчення іноземної мови?

Згідно CEFR (Common European Framework of Reference), або Загальноєвропейської рекомендації з мовної освіти, є 6 рівнів в 3 категоріях знань та навичок учнів. Вони об’єднують читання, розуміння почутого на слух, уміння говорити, а також викладати думки в письмовій формі.

Рівень А передбачає елементарне володіння англійською, рівень B – самодостатнє володіння, рівень C – вільне володіння англійською мовою. Ці букви позначають категорії, а рівні мають такі назви: A1, A2, B1, B2, C1 і C2.

Методисти Кембриджа розрахували, скільки годин занять з викладачем необхідно для освоєння кожного рівня. Крім того, на кожну годину уроку має припадати мінімум 1 годину роботи вдома і ще 1/1.5 години «exposure», тобто не навчальної діяльності, а занурення в мову – фільми, книги, подкасти, спілкування. Виходить, що для кожного рівня діє наступна формула:

Години з викладачем + години занять вдома (виконання ДЗ + exposure)

Якщо займаєтеся самостійно, просто складайте всі годинники разом.

За скільки часу можна вивчити англійську мову?

  • Щоб досягти рівня А1 Elementary (базовий рівень) вам знадобиться приблизно 70-100 годин на курсах або з викладачем і ще стільки ж годин домашньої роботи.
  • A2 Pre-Intermediate (нижче середнього), тобто проміжний рівень між базовим та середнім. На його проходження необхідно приблизно 100 годин курсів та 100-150 годин домашньої роботи.
  • Рівень В1 Intermediate (середній рівень) володіння англійською мовою, за розрахунками методистів Кембриджа, ви освоїте приблизно за 150-200 годин курсів, плюс близько 200-250 годин вдома. На середньостатистичних курсах в рік близько 70-72 занять. Якщо заняття триває 1,5 години, то отримуємо 108 годин замість 150. Але при нормальній роботі вдома цього зазвичай вистачає. А ось ті, хто домашнє завдання регулярно не виконують, за один навчальний рік рівень, як правило, не освоюють.
  • В2 Upper-Intermediate вже вимагає 200 годин з викладачем і 300-400 годин самостійної роботи. Після рівня Upper-Intermediate підлітки здають ЗНО, а дорослі починають підготовку до міжнародних іспитів IELTS чи TOEFL.
  • С1 Advanced – рівень професійного володіння. Для нього теж необхідно близько 200 годин з викладачем та 300-400 самостійної роботи. Насправді, більшість людей на цьому рівні вже займаються за підручниками самостійно, адже рівень вже це дозволяє. А для контролю часто шукають носія мови.
  • С2 Proficiency – володіння англійською на рівні близькому до освіченого носія мови. На цьому рівні найчастіше займаються самоосвітою, та й зростання з С1 до С2 зазвичай відбувається не за рахунок занять з навчальних посібників, а шляхом занурення в мовне атмосферу – знову ж книги, фільми, спілкування.

При вивченні англійської мови необхідно ставити для себе реальні терміни, адже тільки ви вирішуєте скільки часу витратити. Із допомогою фахівця ви зможете поставити цілі, дізнатися свій рівень, на який можна буде спиратися для досягнення подальшого прогресу. Все інше залежить тільки від вас!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як зробити підготовку до ЗНО захоплюючою?Як зробити підготовку до ЗНО захоплюючою?

«ЗНО» – три літери, які не покидають думки кожного українського старшокласника і змушують переживати через необхідність підготовки. Один із способів не страждати – зробити цю підготовку цікавою. Пропонуємо чотири способи,