Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Навчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освіти

Навчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освіти

Років сорок тому радянська освіта вважалася кращою в світі, а жителі Союзу – найбільш начитаними і ерудованими. За останні роки ситуація змінилася кардинально і вже сьогодні країни СНД серйозно відстають від своїх закордонних колег. Навчальна програма застаріла, а технічне оснащення університетів неконкурентоспроможне. Але найгірше те, що університети всіляко забороняють студентам підзаробляти. Мовляв, «коли ж ти тоді вчитися будеш?».

У той же час європейські вузи проповідують зовсім інший підхід.

Переваги навчання за кордоном

Освіта в Європі відрізняється більшим ступенем свободи і чудовим поєднанням сучасних технологій і традицій. Але про все по порядку:

Свобода

Незвична вітчизняним студентам свобода полягає в тому, що вступити можна і на зимовий, і на літній семестр. Також студент має право самостійно складати свій навчальний план та графік здачі іспитів;

Дисципліна

Студент може перейти з одного курсу на інший тільки якщо отримає достатню кількість кредитів з кожної дисципліни. Хабарів викладачі не беруть, відмовок не приймають, тому залишається тільки серйозно вчитися. Тому, якщо студент хоче отримати диплом, йому знадобиться хороший рівень самодисципліни;

Свобода наукової діяльності

Уже з перших курсів студенти в праві розробляти власні проекти. Головні вимоги: щоб проект був за фахом і щоб його можна було застосувати на практиці. Іншими словами, вже з першого курсу студент розробляє тему, на якій потім зможе заробляти гроші! І все це на матеріально-технічній базі університету, якою він буде користуватися безкоштовно!

Практика і заробіток

Європейські університети розуміють: теорія вартує мало, якщо вона не підкріплена практикою. Тому вже з другого курсу студенти успішно підробляють: спочатку в сфері обслуговування (більшість учнів), а потім і за фахом. Така підробіток має кілька плюсів: вона абсолютно законна, дозволяє заробити на особисті витрати та дає досвід!

Таланти будуть помічені!

А ось і головний плюс, який відрізняє освіту в Європі: якщо ваша тема цікава, якщо ви дійсно розбираєтеся в питанні, якщо зможете бути корисні суспільству – пропозиції роботи та наукового просування будуть самі шукати вас! Тому що роботу і хорошу зарплату «там» отримують не за домовленістю або знайомству, а згідно до знань та умінь.

Складнощі освіти за кордоном

Так-так, якщо зовсім відверто, то у усієї цієї пишноти є цілий ряд складнощів. Тому добре вивчіть їх, перш ніж їхати вчитися за тридев’ять морів:

Праця, праця, праця

Як ми вже говорили, таких понять як «блат» або «кумівство» в Європі знайти дуже складно. А тому доведеться збирати докупи сили і мотивацію і щодня показувати краще, на що ти здатний.

Мова і менталітет

Якщо ви не особливо знахабніла особистість, вам доведеться визнати: на території іншої країни та іншої ментальності ви – гість. І повинні проявляти повагу. А це означає: вивчати мову і культуру, вести себе відповідно традиціям, підкорятися законам. Якщо вам здається, що відсутність контролера в транспорті дозволяє їздити безкоштовно, значить, ви ще не зрозуміли принципів, на яких стоїть стара добра Європа: відповідальність та чесність.

Чи легко виїхати вчитися за кордон?

В останні роки число вітчизняних студентів за кордоном доводить – це більш ніж можливо. Потрібно лише докласти трішки зусиль. А саме: вивчити мову та підготувати всі необхідні документи, перевести їх на мову країни, де збираєтеся вчитися й завірити нотаріально. Потім подати документи до обраного вишу і чекати відповіді. Міжнародна освітня компанія ATLAS допоможемо вам на кожному етапі підготовки.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як швидко можна навчитися грати піаніноЯк швидко можна навчитися грати піаніно

Оволодіти популярними інструментами за лічені тижні – це щось з області фантастики? Зовсім ні! Ця стаття допоможе розібратися, як можна швидко навчитися грати на піаніно, а також на інших музичних

Як навчитися читати більше книжок?Як навчитися читати більше книжок?

Книги – це джерело знань, здатне привести вас до успіху, має позитивну дію на діяльність мозку і просто може позбавити від негативних емоцій. Але навіть такі очевидні плюси читання не

Навіщо потрібен репетитор для здачі ЗНОНавіщо потрібен репетитор для здачі ЗНО

Не всі розуміють, навіщо потрібен репетитор. Деякі вважають заняття з ним взагалі ганьбою та визнанням своєї слабкості. Хіба в школі вчитель не дає необхідні знання? Такі думки є пережитком минулого,