Сім переваг аудіокниг

Багато з нас звикли читати тексти на електронних та паперових носіях, але в деяких ситуаціях аудіоформат не замінить нічим! Завдяки озвученим книгам ви зможете:

1. Зайнятися двома корисними справами одночасно

Якщо ви цілий день крутитесь як білка в колесі і у вас немає можливості спокійно полежати з книжкою на дивані, аудіоформат стане відмінним рішенням проблеми. Зіставте прослуховування з рутинними справами, що не вимагають особливої уважності та концентрації.

Можна прибиратися в квартирі, мити посуд, гуляти з собакою, виконувати фізичні вправи, ходити по магазинам і одночасно насолоджуватися художньою літературою, вчитися чомусь новому або розширювати свій кругозір.

2. Дати очам відпочинок

Сьогодні люди проводять занадто багато часу за комп’ютером, перед телевізором або зависають в телефоні. Величезне навантаження на очі не тільки погіршує зір, але також призводить до головного болю, сильного стомлення й зниження працездатності. Так що ні до чого напружувати їх зайвий раз.

Якщо ви віддаєте перевагу друкованому тексту, все одно хоча б іноді міняйте звичний формат (особливо в затемненому транспорті і слабоосвітлених приміщеннях). Спробуйте чергувати читання паперових або електронних книг з прослуховуванням їх аудіоверсій – це корисно для вашого здоров’я.

3. Почути голос автора

Зазвичай книги начитують професійні диктори або актори. Але у нас є кілька винятків, де текст озвучують самі автори. Слухати такі записи вдвічі приємніше!

4. Краще зрозуміти і запам’ятати текст

Більшості людей зручніше отримувати інформацію через очі. Але не будемо забувати і про те, що існує приблизно сім відсотків аудіалів, у яких слух розвинений набагато краще за інші форми сприйняття.

Аудіалам набагато простіше сприймати інформацію через слуховий канал, і якщо ви відноситеся до цього типу людей, озвучені книги стануть для вас справжнім порятунком.

5. Навчитися сприймати інформацію на слух

Якщо ж ви візуал, прослуховування озвучених книг допоможе вам натренувати аудіальні здібності. Чим довше ви будете практикуватися, тим краще навчитеся засвоювати інформацію на слух. Спочатку це буде складно, але з часом стане простим завданням.

Цей навик дуже стане в нагоді в повсякденному житті. Один з плюсів полягає в тому, що ви почнете уважніше слухати своїх співрозмовників і зможете краще запам’ятовувати сказане.

6. Викроїти зайві півгодини

Пункт для тих, у кого є маленькі діти. Можливо, ви звикли читати казки дитині на ніч. Це чудова сімейна традиція! Але іноді її дозволено порушити. Наприклад, якщо ви дуже сильно втомилися або у вас накопичилося занадто багато справ, а часу катастрофічно не вистачає. В цьому випадку аудіоказка прекрасно замінить ваш голос на вечір-другий.

7. Почитати перед сном, не заважаючи оточуючим

Якщо ви спите в одній кімнаті з іншими людьми, їх може потривожити мерехтіння блакитного екрану або світло лампи. У такій ситуації навушники і аудіокнига – єдиний спосіб насолодитися читанням, перш ніж відправитися в царство Морфея.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як швидко вчити слова. Науковий підхідЯк швидко вчити слова. Науковий підхід

ТРИ НАУКОВО ОБҐРУНТОВАНІ МЕТОДИ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ Вчиш-вчиш ці слова, а толку ніякого! Через пару днів все забувається. Використовуйте науковий підхід до запам’ятовування! Представляємо вам три науково обгрунтованих методики, які дозволять

6 причин продовжити навчання в магістратурі6 причин продовжити навчання в магістратурі

Ще десять років тому ми всі виходили з вузів фахівцями. Але в 2005 році Україна приєдналася до Болонського процесу – і вищу освіту “поділили” на бакалаврат і магістратуру.

10 способів підвищити продуктивність навчання10 способів підвищити продуктивність навчання

Зараз потрібно весь час оновлювати свої знання, адже світ змінюється так швидко. У такій ситуації важливо навчитися вчитися: запам’ятовувати інформацію швидко і надовго і витрачати на це якомога менше зусиль.