Як самостійно написати реферат?

Замовити дипломний проект, як і звернутися за допомогою для написання реферату – це крайні заходи в разі відсутності часу або можливостей для самостійної роботи. Але якщо у студента достатньо днів для підготовки якісної роботи, то краще написати реферат самому, тим самим формуючи у викладача враження про себе як про старанного та працьовитого учня.

Грамотне написання рефератів на замовлення схоже з написанням дипломів, адже обидва цих вида наукових робіт вимагає ретельної підготовки і підбору літературних джерел для розкриття теми.

Для початку потрібно чітке розуміння специфіки роботи

Реферат – короткий виклад у вигляді написаного від руки доповіді про результати наукового дослідження відомих вчених, глави книги або статті, присвяченій означеної теми.

ВИДИ РЕФЕРАТІВ

Реферати бувають трьох видів:

– оглядовий;

– тематичний;

– дослідницький.

Оглядовий, як і тематичний реферат, будується на послідовному викладі основних положень обраної теми.

Реферати найбільш часто зустрічаються в якості завдання для студентів або учнів старших класів. Такий вид контрольної роботи допомагає учням набути навички самостійного пошуку необхідної інформації. Ці навички в майбутньому допомагають впоратися з подальшими, більш складними науковими працями.

ОСНОВНІ КОМПОНЕНТИ РЕФЕРАТУ

Робота будується з трьох основних компонентів: вступ, головна частина і висновки. Також обов’язковим є зміст із зазначенням сторінок глав та список літератури. Некритичною є наявність додатків в роботі. Але якщо від студента вимагається порівняльний аналіз, то таблиці і діаграми будуть не зайвими.

ХІД РОБОТИ

  1. Зрозуміти і усвідомити тему, виділити напрямки її розробки у відомих вчених.
  2. Сформувати список джерел, на підставі яких буде викладатися тема.
  3. Виділити ключові моменти в джерелах літератури, законспектувати їх.
  4. Визначити зміст роботи. Грамотно викласти матеріал на його основі.
  5. Написати вступ до роботи, в якому потрібно буде вказати актуальність обраної теми, мету та завдання вирішення поставленої проблеми.

У вступі може також міститися історична довідка про виникнення проблеми, може розглядатися динаміка вивчення теми. Крім того, зустрічається у вступі і огляд джерел літератури із зазначенням імен авторів.

7. На основі всього перерахованого вище складається висновок, що є висновком всієї роботи.

8. На останок усуваються пунктуаційні та орфографічні помилки, оформляються посилання на джерела.

Для перевірки унікальності реферату можете скористатися сервісом антиплагіату.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Навіщо потрібно вивчати математику та фізику?Навіщо потрібно вивчати математику та фізику?

Дуже часто доводиться чути від учнів, та й від деяких батьків питання: “Навіщо мені (моїй дитині) вивчати фізику та математику, якщо він збирається стати гуманітарієм?”.

Правила дій при пожежі в школіПравила дій при пожежі в школі

Повідомлення про пожежу В першу чергу при виявленні пожежі необхідно повідомити про це педагогічним працівникам, службі охорони, будь-якому дорослому в школі. Викликати пожежну охорону по міському телефону 101 або мобільному

З чого почати вивчення англійської мови?З чого почати вивчення англійської мови?

Кажуть, що вивчення будь-якого нового мови неймовірно розширює межі свідомості. Цілком можливо… ви теж мрієте зробити внесок в свій розвиток і почати вивчати яку-небудь мову? Найвідоміша сьогодні – англійська. Він