Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Інтерактивні дошки в навчальному процесі

Інтерактивні дошки в навчальному процесі

В останні роки інтерактивна дошка – це вже не нове слово на ринку освіти, а перевірений ефективний інструмент для підвищення якості освіти. Багато вчителів і викладачів України вже знають, що таке інтерактивна дошка, і з задоволенням працюють з електронною дошкою на своїх уроках.

Зараз інтерактивна дошка все частіше стає однією з обов’язкових складових освітнього класу. Що ж являє собою інтерактивна дошка, як за допомогою інтерактивної дошки підвищити залученість аудиторії в освітньому процесі, і де ще застосовується електронна дошка – на всі ці питання ви знайдете відповіді в цій статті.

Інтерактивна дошка являє собою великий дисплей, який підключається до комп’ютера і проектора, і стає великим тач-скріном. Тобто інтерактивна дошка стає великим монітором для вашого комп’ютера або ноутбука, на якому можна писати спеціальним маркером, або ж будь-яким непрозорим предметом, наприклад, пальцем. Таким чином, на інтерактивній дошці можна транслювати відео, зображення, презентації, графіки, документи, і одночасно редагувати їх, робити позначки, розсилати учням. Інтерактивна дошка працює в парі з проектором, без проектора інтерактивна дошка не зможе працювати.

Дуже важливо, щоб з інтерактивною дошкою було хорошою програмне забезпечення, яке допомагає розкрити всі функції інтерактивній дошці в повній мірі. Завдяки програмному забезпеченню інтерактивна дошка має конструктор уроків, набір інструментів, таких як лінійка, циркуль, транспортир, і ще набір функцій:

– розпізнавання фігур і рукописне розпізнавання тексту;

– робота з документами Word, Excel;

– експорт в інші формати;

– робота декількох користувачів одночасно;

– робота з об’єктами (картинки, фігури, анімація);

– заливка кольором, нанесення захисної області;

– відтворення процесу.

Спеціальний конструктор уроків і галерея зображень інтерактивної дошки дозволяють створювати інтерактивні уроки. У сучасного викладача для роботи з інтерактивною дошкою є два шляхи: або створювати інтерактивні уроки самостійно, або купувати готові інтерактивні уроки, які розробляють методичні фірми. Звичайно, спочатку дуже цікаво створювати інтерактивні уроки самому, але потім розумієш, що це вимагає багато часу. Так що користуватися готовими інтерактивними уроками – це зручно, а ще економить багато дорогоцінного часу вчителя.

Для дитячого саду та початкової школи часто використовують стенди.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

6 іноземних мов, які потрібно вивчити до 2021 року6 іноземних мов, які потрібно вивчити до 2021 року

Важливість мови визначалася за кількістю мовців, зростання носіїв мови, економічної могутності країни, де поширений мову і т.д. На основі цих параметрів був складений список з 7 мов, які найкраще вивчити

Правила дій при пожежі в школіПравила дій при пожежі в школі

Повідомлення про пожежу В першу чергу при виявленні пожежі необхідно повідомити про це педагогічним працівникам, службі охорони, будь-якому дорослому в школі. Викликати пожежну охорону по міському телефону 101 або мобільному