Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Навіщо потрібно вивчати математику та фізику?

Навіщо потрібно вивчати математику та фізику?

Дуже часто доводиться чути від учнів, та й від деяких батьків питання: “Навіщо мені (моїй дитині) вивчати фізику та математику, якщо він збирається стати гуманітарієм?”.

Причому, більшість з тих, хто задає таке питання, часто посилаються на досвід дідусів, дядьком, тіток, двоюрідних братів чи сестер тощо, які досягли певних кар’єрних висот, маючи в школі з фізики “двійки”. На доводи вчителів про те, що це необхідно, тому що за її законами діють більшість технічних пристроїв, без яких ми сьогодні не мислимо свого життя, школярі парирують, що для того щоб плисти на кораблі або літати літаками, зовсім не треба знати, чому вони не тонуть або тримаються в повітрі, а бродити по інтернету можна і без знання основ радіофізики і електроніки.

Що тут скажеш! Перш за все, перед тим, як щось відкидати, необхідно мати хоч якесь уявлення про предмет, від якого відмовляєшся. Не можете ж ви сказати чи потрібно вам те, що лежить в чорному ящику, якщо не зазирнули всередину? І навіть якщо це здається на перший погляд незрозумілих і нудним, варто придивитися. А раптом перше враження, а найчастіше воно буває упередженим і заснованим на негативних відгуках старших товаришів, яким фізика та математику так і не “далася”, виявиться помилковим і при близькому знайомстві ви побачите щось, що вас зацікавить і, можливо, стане причиною вибору майбутньої професії вченого або інженера.

Крім того, здатність знаходити причинно-наслідкові зв’язки знадобиться всім і завжди. Інший вагомий аргумент: коли у вас з’являться свої діти, то вам доведеться відповідати на незліченні “чому?”, і якщо ви не зможете задовольнити цікавість свого чада, то або втратите свій авторитет в його очах, або відіб’єте у нього охоту до навчання взагалі.

Якщо ви вирішили обрати професію програміста, інженера й скоро будете здавати зовнішнє незалежне оцінювання, можете скористатися послугами репетитора з фізики та математики.

Для самостійного вивчення цих дисциплін пропонуємо переглянути youtube-канал для успішної здачі екзаменів Фізика та Математика.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

10 способів підвищити продуктивність навчання10 способів підвищити продуктивність навчання

Зараз потрібно весь час оновлювати свої знання, адже світ змінюється так швидко. У такій ситуації важливо навчитися вчитися: запам’ятовувати інформацію швидко і надовго і витрачати на це якомога менше зусиль.

Як швидко можна навчитися грати піаніноЯк швидко можна навчитися грати піаніно

Оволодіти популярними інструментами за лічені тижні – це щось з області фантастики? Зовсім ні! Ця стаття допоможе розібратися, як можна швидко навчитися грати на піаніно, а також на інших музичних

З чого почати вивчення англійської мови?З чого почати вивчення англійської мови?

Кажуть, що вивчення будь-якого нового мови неймовірно розширює межі свідомості. Цілком можливо… ви теж мрієте зробити внесок в свій розвиток і почати вивчати яку-небудь мову? Найвідоміша сьогодні – англійська. Він