Продукти для покращення зору

При порушеннях функціонування зорової системи, а також з метою профілактичних заходів для недопущення зниження зору рекомендується використовувати в своєму раціоні продукти харчування з переважанням помаранчевого чи зеленого забарвлення.

Рослинна їжа оранжевого кольору багата великим вмістом каротину, що славиться своїми антиоксидантними властивостями, а в овочах та фруктах зелених відтінків знаходиться багато лютеїну і зеаксатина. Серед них:

  • шпинат;
  • морква;
  • кабачки;
  • петрушка;
  • квасоля, горох;
  • гарбуз;
  • щавель;
  • помаранчевий перець;
  • обліпиха;
  • диня;
  • броколі;
  • картопля;
  • зелений салат;
  • брюссельська капуста;
  • ківі; виноград;
  • абрикоси, персики;
  • манго;
  • яблука;
  • плоди горобини;
  • апельсини.

Є безліч природних харчових запасів, які позитивним чином впливають на зір людини, але найбільш важливими серед них є такі:

Морква

В її складі знаходиться вітамін А у величезній кількості і бета-каротин, що сприяють підтриманню нормального рівня чіткості зору. Крім цього, овоч містить у собі велику кількість вітамінів та мінералів, завдяки чому свіжовіджатий сік з морви відмінно насичує очні органи корисними речовинами. У вигляді терапевтичний засіб морквяний сік вживається 1 раз на день вранці на голодний шлунок в дозуванні 200 мл протягом 30 днів.

Якщо ви садите овочі самостійно, перегляньте насіння моркви різних сортів.

Чорниця

Виступає найціннішою ягодою для очей та зору. У свіжому вигляді за один літній сезон бажано вживати близько 2 – 3 кг продукту. Також можна заготовлювати на зиму лікувальний засіб з ягоди. Для цього чорницю слід протерти з такою ж кількістю цукру й розкласти в скляну тару. Отримані ліки прекрасно зберігають свої корисні якості. Завдяки вмісту в чорниці великого числа антиокислювачів, вітамінів, мікроелементів та різних кислот, її вживання для людини має величезне значення в збереженні якості зору й впливу несприятливих екологічних факторів. Слід врахувати, що для зору більш дієво використання ягоди в свіжому вигляді, так як заморожені сировину втрачає свої лікувальні якості. Маючи багатий хімічний склад, чорниця ефективно знижує втому зорових органів, а також збільшує чіткість візуального сприйняття навколишнього простору.

Персики, абрикоси

Застосовуються в лікувальних цілях, володіючи хорошим ефектом для зору. Може використовуватися у вигляді соку. Також корисна курага та урюк.

Буряк

Вирізняються своїми кровоочисними властивостями, що позитивним чином впливають на роботу зорової системи. З успіхом застосовується лікарський засіб, що складається з суміші бурякового, морквяного соку з додаванням зелені петрушки.

Шпинат

Його цінність полягає у вмісті великої кількості потрібних корисних речовин, необхідних для призупинення процесу зниження зору. Лютеїн, який знаходиться в цьому овочі, вберігає очі від розвитку катарактальних проявів. Шпинат також містить в собі величезну кількість важливих хімічних елементів та жирних кислот, які відповідають за підтримання нормального функціонування зорової системи людини. Регулярне вживання в їжу шпинату значно знижує небезпеку утворення серйозних захворювань очей.

Часник і цибуля

У них знаходиться сірка, що протидіє окисленню тканин в клітинах очей.

Гарбуз

Славиться багатим хімічним складом, включаючи каротин. Є незамінним продуктом пацієнтам з ослабленими зоровими функціями. Використання овоча дуже різноманітне. Його можна застосовувати у вигляді різних відварених та запечених страв. Із ефективністю також вживається гарбузовий сік.

Броколі і брюссельська капуста

Дані різновиди овочів також багаті різними цінними речовинами, включаючи лютеїн та зеаксатин, що впливають на стан кришталика ока, а також запобігають утворенню у людини катаракти.

Грейпфрут

Сприяє запобіганню зношування кришталика, завдяки високому вміщення фолієвої кислоти, а також кальцію, вітамінів групи В, аскорбінової кислоти, заліза, каротину, фосфору, калію. Вживання 1 грейпфрута кілька разів на тиждень забезпечить організм всіма необхідними корисними речовинами.

Шипшина і глід

У шипшині міститься найбільша кількість аскорбінової кислоти. Регулярне її використання гарантує досягнення міцності та еластичності очних судин. Глід рятує від виникнення короткозорості, завдяки наявному в ньому величезної кількості вітамінів А і С.

Ківі, лимони, апельсини

Вони насичені аскорбіновою кислотою. Сприяють зміцненню стінок судин, сприяють нормальному кровотоку в очних органах, значно зменшуючи небезпеку розвитку серйозних патологічних змін.

Дині

Мають антиоксидантну дію, не допускають виникнення порушення сутінкового зору.

Сир

Завдяки вміщення найцінніших вітамінів групи В сир в свіжому вигляді значно підсилює кровопостачання зорових органів, тим самим сприяючи насиченню їх достатньою кількістю кисню, а також нормальному функціонуванню транспортної функції щодо своєчасного доставлених до клітин очей необхідних корисних елементів в потрібному обсязі.

Яйця

У яєчному жовтку знаходиться сірка, лютеїн та цінні для системи зору амінокислоти, що знижують ризик утворення катаракти.

Чорний шоколад

Є найціннішим харчовим виробом для очей, багатим безліччю корисних хімічних елементів та флавоноїдів. У зв’язку з цим продукт бере участь у відновних процесах щодо поліпшення якості зору й підвищення міцності сітківки ока.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як навчитися читати більше книжок?Як навчитися читати більше книжок?

Книги – це джерело знань, здатне привести вас до успіху, має позитивну дію на діяльність мозку і просто може позбавити від негативних емоцій. Але навіть такі очевидні плюси читання не

10 способів навчитися програмувати самостійно10 способів навчитися програмувати самостійно

Програмування – один з найцінніших навичок для кар’єрного зростання, саморозвитку і створення чогось дивовижного. Десять порад для тих, хто тільки починає свою подорож у світ програмування.