Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні Як навчитися читати більше книжок?

Як навчитися читати більше книжок?

Книги – це джерело знань, здатне привести вас до успіху, має позитивну дію на діяльність мозку і просто може позбавити від негативних емоцій. Але навіть такі очевидні плюси читання не здатні змусити деяких людей взяти в руки книгу. Якщо ви ставитеся до тих, хто не може знайти в своєму завантаженому графіку час на читання, тоді ці рекомендації допоможуть вам вирішити дану проблему і отримати з цього процесу максимальну користь.

1. Відкидайте книги, які не змогли вас зацікавити

Багато хто має впевненість у тому, що проявляє слабкість, коли кидає читання на середині або всього після кількох десятків прочитаних сторінок. Тому продовжують читати книгу, навіть якщо сюжет їм абсолютно не подобається. Однак даний підхід є хибним. Якщо ви в певний момент розумієте, що книга не приносить вам будь-якої користі або задоволення, сміливо відкладайте її в сторону. Це дозволить вам приділяти більше часу ту літературу, яка дійсно здатна вас надихнути і подарувати неймовірні емоції.

2. Використовуйте вільний час для читання

Багато успішних людей заявляють, що одним із секретів їх видатних досягнень є книги, вивчення яких вони приділяли хоча б кілька годин на день. Якщо ви сильно завантажені, тоді завжди беріть книгу з собою, щоб можна було прочитати хоча б кілька сторінок під час вільних хвилин. Наприклад, читання може скрасити час, проведений в пробці, черги або громадському транспорті. Іноді люди скаржаться на брак часу для читання книг, але при цьому цілі години витрачають на соціальні мережі. Все залежить лише від ваших пріоритетів і бажання розвиватися.

3. Мінімізуйте вплив зовнішніх чинників, що заважають вам зосередитися

Процес читання буде набагато менш ефективним, якщо вас будуть відволікати різні зовнішні чинники, наприклад, працює телевізор або ноутбук. У підсумку всі свої сили ви будете витрачати не на те, щоб сконцентруватися на прочитаному, а на боротьбу зі спокусою перевірити соціальні мережі або подивитися цікавий сюжет. Якщо ви змушені читати в шумному і людному місці, використовуйте спеціальні протишумні навушники.

4. Робіть вибір на користь паперових книг

Паперові книги – це найбільш оптимальний варіант для тих, хто не може встояти перед спокусою зайти в інтернет при читанні на різних електронних пристроях. Не варто зайвий раз перевіряти, наскільки міцна ваша сила волі. Паперові видання не тільки допомагають повністю зануритися в читання, але ще і випробувати приємні тактильні відчуття, що виникають в момент зіткнення з папером. В мережі можна знайти безліч магазинів книг, де можна знайти літературу за інтересами.

5. Навчіться ставитися до читання інакше

Багатьом складно читати книги через те, що вони сприймають цей процес як обов’язок, завдання, яке неодмінно має бути виконане. З таким підходом перетворити читання в звичку буде вкрай проблематично. Необхідно прагнути до того, щоб книги перетворилися в невід’ємну частину вашого життя, стали чимось природним і таким же важливим, як сон або повітря. Для цього вибирайте тільки цікаві вам книги, читаючи які ви можете повністю зануритися в світ, описаний на папері, забувши на час про реальність. Якщо вам поки складно досягти подібного стану, починайте хоча б з декількох сторінок в день. Подібна щоденна практика привчить вас до процесу читання. Через певний час ви навіть не будете помічати, як за раз можете прочитати десятки сторінок.

6. Не бійтеся користуватися різними списками рекомендованої літератури

Якщо у вас немає часу на те, щоб самостійно підібрати книгу для читання, вибирайте літературу, користуючись різними книжковими добірками. Сьогодні в інтернеті є безліч книжкових списків, література для яких підібрана авторитетними виданнями або знаменитими і успішними особистостями. Наприклад, ви можете вибрати книгу з добірки людини, діяльність якого захоплює, мотивує і надихає вас.

Не варто гнатися за кількістю прочитаних книг, краще зосередьтеся на якості і засвоєнні того, що ви читаєте. Не кожен здатний подужати сотню книг за один рік або сотні сторінок за один день. Однак якщо ви скористаєтеся рекомендаціями, наведеними в даній статті, то обов’язково почнете читати більше.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Як швидко створити свій сайт?Як швидко створити свій сайт?

Для того, щоб процес створення сайту пройшов успішно і ви залишилися задоволені результатом, важливо чітко розуміти що таке розробка сайту і всі деталі цього процесу. Успішний проект – це результат

Навіщо нам потрібно подорожувати: 5 причинНавіщо нам потрібно подорожувати: 5 причин

Більшість з нас живе за сценарієм «дім-робота-дім», відволікаючись від буденних проблем лише на вихідних, хоча і ці два рятівних дня часто бувають завантажені справами. Ми постійно тримаємо в голові різноманітної

Як самостійно вивчати англійську мову з нуля?Як самостійно вивчати англійську мову з нуля?

Вивчення будь-якого іноземної мови – нелегке завдання. В першу чергу важливо розуміти, для чого вам потрібна мова. Можливо, англійська вам необхідна для подорожей? Або вам потрібен ділова англійська, щоб отримати