Онлайн навчання українською Корисні поради в навчанні 10 способів навчитися програмувати самостійно

10 способів навчитися програмувати самостійно

Програмування – один з найцінніших навичок для кар’єрного зростання, саморозвитку і створення чогось дивовижного. Десять порад для тих, хто тільки починає свою подорож у світ програмування.

1. З’ясуйте, чому ви хочете програмувати

Обраний напрямок в навчанні буде залежати більшою мірою від того, чому саме ви хочете навчитися програмувати і скільки часу ви готові приділяти цьому процесу. Якщо ви хочете стати програмістом, перше що слід зробити – це записатися на професійні курси. Якщо ви хочете створювати ігри та веб-сайти для розваги у вільний час, кращим вибором є інтерактивні курси.

2. Виберіть правильну мову

Не існує найкращої мови програмування, і як тільки ви вивчите одну, вам буде неважко освоїти і другий. Так що не варто зациклюватися на виборі першої мови. Проте, вважається, що деякі мови даються новачкам легше, ніж інші.

Мова, з якого варто почати, залежить від причини вивчення. (Наприклад, якщо ви хочете створити додаток під iOS, вам краще почати з вивчення Swift). Якщо ви з усією серйозністю поставилися до наміру програмувати, можна почати з мови C. Хоча вибравши Python, вам буде простіше влитися в струмінь програмування.

3. Почніть з малого … і будьте терплячі

Незалежно від вибору мови або методу навчання, вам слід почати з самого початку. Коли Девід Сінской (David Sinsky) навчився програмувати за вісім тижнів, він, наприклад, витратив одні вихідні на вивчення основ Python, а інші – на Django. Взявши підручник, він видаляв написаний код і знову проходив навчальний матеріал з нуля. Почніть з основ і будьте терплячі до себе. Взявши перший проект в програмуванні, розділіть його на кілька етапів. І якщо один із способів навчання вам не підходить, не опускайте руки – спробуйте інший.

4. Спробуйте додатки для дітей

Зараз навіть малюки вчаться програмування. Незважаючи на те, що багато програм для дитячого навчання дуже прості, деякі з них (наприклад, Scratch) підходять для будь-якого віку. Не має значення, скільки вам років, навіть дитячі анімаційні програми можуть навчити основам програмування.

5. Скористайтеся безкоштовними онлайн-тренінгами

Безкоштовні онлайн тренінги та проекти (Codecademy, Hour of Code тощо) можуть допомогти вам в написанні першої програми. Навчальні посібники від Khan Academy, Codecademy, Code.org та інших познайомлять з основами програмування і всім необхідним для створення гри, сайту або іншого проекту.

6. Пройдіть онлайн-курс

Онлайн-курси з програмування припускають більш широку освітню підготовку в порівнянні з сайтами, що пропонують онлайн-тренінги по одній мові. Такі курси призначені для навчання основним навичкам протягом декількох місяців на заняттях університетського рівня.

7. Безкоштовні книги з програмування

Якщо ви застрягли на якійсь проблемі або вам потрібно знайти відповідь на своє питання, не варто забувати про довідниках. На GitHub можна знайти величезну колекцію з більш ніж 500 безкоштовних книг з програмування.

8. Вивчайте, граючи

Іноді кращим способом навчання є ігри. У той час, як багато підручників з програмування навчають вас програмувати прості або складні ігри, деякі навчальні сайти самі є іграми: Code Combat і CodinGame – інструменти, використовуючи які ви можете весело провести час.

9. Знайдіть наставника або станьте ним

Спільнота програмістів налічує повно людей, готових допомогти наступному поколінню програмістів. Hack.pledge () – сайт, який допоможе вам знайти наставника. Або ви самі можете стати наставником для когось іншого. Викладання вивченого допоможе вам краще запам’ятати інформацію.

10. Розберіть чужий код

Переписуючи чужий код, досліджуючи кожен рядок на предмет помилок, ви зможете краще зрозуміти загальну картину. Завдяки відкритим початковим (вихідним) кодам, ви маєте можливість дізнатися все, що завгодно. Тільки не забудьте поділитися своїм кодом, якщо вам вдасться поліпшити частину ПО.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Інструкція для успішної здачі IELTSІнструкція для успішної здачі IELTS

Було помічено, що чим ближче дата здачі IELTS, тим актуальнішим стає питання «Як успішно скласти іспит і отримати високий бал?» Тут зібрані найбільш актуальні поради по здачі іспиту від експертів,

Репетитор або курси англійської мови?Репетитор або курси англійської мови?

Існує багато способів вивчити англійську: курси, онлайн сервіси вивчення, приватний репетитор англійської мови тощо. У всіх перерахованих варіантах є свої плюси і мінуси, ми постараємося розглянути основні відмінності індивідуальних занять

Навчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освітиНавчання за кордоном. Плюси і мінуси європейської освіти

Років сорок тому радянська освіта вважалася кращою в світі, а жителі Союзу – найбільш начитаними і ерудованими. За останні роки ситуація змінилася кардинально і вже сьогодні країни СНД серйозно відстають