Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint Швидке призначення загального стилю малюнкам

Швидке призначення загального стилю малюнкам

Графічні зображення, вдало підібрані по конкретній темі, в поєднанні з добре продуманими коментарями, безумовно, роблять презентацію ефектною і привабливою. До того ж засобами PowerPoint ви можете легко і швидко форматувати малюнки, змінювати їх властивості, колір, фактуру, яскравість, різкість, додавати тривимірні ефекти і поміщати в красиві рамки.

Припустимо, ви створили новий слайд, вибравши макет з двома малюнками, і вставили зображення в заповнювачі. Тепер можна підібрати для фотографій однаковий стиль. Для цього виконайте такі дії.

1. Виділіть малюнок на слайді.

2. У стрічці управління позначиться додаткова вкладка Робота з малюнками ⇒ Формат (Picture Tools ⇒ Format). Щоб відкрити вкладку, клацніть по її ярлику.

У групі Стилі малюнків (Picture Styles) представлені варіанти готових стильових рішень з ефектами тіні, відбиття, світіння, згладжування, повороту в просторі і оформленням в рамки. Вони також називаються експрес-стилями малюнків. Це означає, що, вибравши відповідний варіант, ви не витрачаєте час на всілякі маніпуляції з налаштуваннями.

3. Перегляньте пропоновані стилі, наводячи вказівник на елементи списку і спостерігаючи, як змінюється зовнішній вигляд фотографи на слайді. Наприклад, вам підходить варіант З відображенням, біла (Reflected Bevel, Wight), призначте його клацанням.

4. Перейдіть на вкладку Головна і клацніть по кнопці Формат за зразком. Покажчик миші прийме вигляд стрілки з пензлем.

5. Клацніть по іншому зображенню на слайді, і для нього буде автоматично призначений той же стиль, що і в попередньому рисунку.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Поняття презентаціїПоняття презентації

Головна задача будь-якої презентації – представлення аудиторії думок, знань чи ідей певної тематики у вигляді наочного матеріалу. Програма презентацій супроводжує розповідь доповідача демонстрацією зображень, графіків, таблиць, діаграм і відеороликів, що

Фон слайда. Заливка кольоромФон слайда. Заливка кольором

Колір фону може і не відповідати темі. Програма надає можливість вказівки не тільки кольору, але і текстури, а також можливість вибору градиентной заливки. При градиентной заливці цвіт плавно змінюється від одного відтінку

Вкладка Вставка в PowerPointВкладка Вставка в PowerPoint

На вкладці Вставка розташовуються елементи управління для вставки всіх необхідних об’єктів, розміщення яких в презентації надає наочність усного мовлення доповідача і дає можливість слухачеві отримати найбільш повне уявлення про розкривається темі.