Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint Швидке редагування тексту і малюнків

Швидке редагування тексту і малюнків

У презентації, створеної на основі готового шаблону, істотно спрощується робота з розміщення матеріалу, так як вам не потрібно розробляти власний дизайн, налаштовувати шрифти і колір, продумувати розміри об’єктів і текстових блоків.

У процесі редагування шаблону ви можете лише замінити існуючі малюнки зображеннями з особистого архіву, додати написи в поля-заповнювачі і заголовки, розмістити свої фотографії, діаграми, схеми, відео та налаштувати анімаційні ефекти.

Розглянемо кілька прикладів редагування тексту і малюнків в презентації, створеної з використанням шаблону «Класичний фотоальбом». Відредагуємо титульний слайд фотоальбому відповідно до власної темою, замінивши назву, підпис і фотографію.

1. Клацніть по заголовку «Класичний фотоальбом», видаліть напис і введіть свою назву.

2. Клацніть по службовому елементу під заголовком і введіть додатковий текст (цитату, свої ініціали, дату, коментар або інші відомості).

3. Виділіть малюнок, розташований над заголовком, потім клацанням правої кнопки миші відкрийте контекстне меню.

4. У контекстному меню виберіть команду Змінити малюнок (Change Picture).

5. У вікні Вставка малюнка (Insert Picture) знайдіть і виберіть зображення, що зберігається на жорсткому диску, і клацніть по кнопці Вставити (Insert). Малюнок на титульному слайді буде замінений.

При вставці малюнок (незалежно від своїх початкових розмірів) буде вирівняний по області, в яку він вставляється (якщо потрібно, збільшений або зменшений, але зі збереженням пропорцій). Потім його можна буде відредагувати на свій розсуд.

Переглядаючи інші слайди шаблону, в текстових полях ви побачите підказки для дій, які можна виконувати у міру наповнити ня презентації своїм матеріалом.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Створення презентаціїСтворення презентації

Щоб створити нову презентацію, необхідно виконати наступні дії. 1. В PowerPoint 2010 відкрийте вкладку Файл і виберіть пункт Створити (New). 2. Виберіть пункт Нова презентація (Blank presentation), а потім клацніть по кнопці Створити. Нова