Онлайн навчання українською Хімічні терміни Азотні добрива – значення, що таке?

Азотні добрива – значення, що таке?

Азотні добрива – хімічні сполуки та їх суміші, що використовуються в сільському господарстві як джерело азотного живлення рослин. У мінеральних добривах азот може перебувати в аміачній, нітратній, амідній та аміачно-нітратній формах, відповідно до цього і класифікують азотні добрива. До аміачним відносяться сульфат і хлорид амонію, аміачна вода. До нітратних азотних добрив відносяться селітри, до амідних – карбамід (сечовина) і його похідні. До аміачно-нітратних азотних добрив відноситься нітрат амонію (аміачна селітра).

Азотні добрива застосовують як основне добриво і в якості підгодівлі, як правило, до цвітіння рослин, забезпечуючи тим самим гарний ріст культур і якість врожаю. Неправильне застосування нітратних добрив сприяє накопиченню надлишкової кількості нітратів у сільськогосподарській продукції (плоди, овочі), що може викликати отруєння при споживанні такої продукції.

Презентація про азотні добрива

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Найлон – значення слова, що таке?Найлон – значення слова, що таке?

Найлон (нейлон, анід) – іноземна торговельна назва синтетичних поліамідних волокон. Нейлон володіє високою міцністю, еластичністю, стійкий до дії лугів, проте нестійкий до дії сильних кислот, мало гігроскопічний і сильно електризується.

Валентність – значення, що таке?Валентність – значення, що таке?

Валентність – властивість атома приєднувати або заміщати певне число інших атомів або атомних груп з утворенням хімічного зв’язку. Кількісно валентність дорівнює числу хімічних зв’язків, якими кожен атом даного елемента з’єднаний

Метали – значення, що таке?Метали – значення, що таке?

Метали – це прості речовини, що володіють у звичайних умовах металевими властивостями, а саме: високими значеннями електричної провідності і теплопровідності, металевим блиском і пластичністю (обумовлені, головним чином, наявністю в металах