Онлайн навчання українською Уроки PowerPoint Налаштування зразка слайдів

Налаштування зразка слайдів

Ще одним помічником в оформленні проекту може служити режим зразків слайдів. Зразок слайдів дозволяє зробити схематичний начерк майбутньої презентації, підібравши для неї тему оформлення і змоделювавши розміщення і ефекти елементів на кожному окремо слайді.

Щоб налаштувати зразок слайдів, виконайте наступні кроки.

1. Перейдіть на вкладку Файл і виберіть пункт Створити ⇒ Нова презентація ⇒ Створити (New ⇒ Blank presentation ⇒ Create).

2. Відкрийте вкладку Вигляд і клацніть по кнопці Зразок слайдів (Slide Master) в групі Режими зразків (Master Views).

За допомогою інструментів, розташованих на стрічці даного режиму, можна налаштувати зовнішній вигляд презентації та макети, які ви будете використовувати в роботі.

3. Клацніть по кнопці Теми і виберіть оформлення з колекції тем. Зовнішній вигляд слайда в робочій області змінюється при наведенні покажчика миші на яку-небудь тему (рис. 3.6). Щоб застосувати тему, клацніть по ній.

Зразком слайдів є слайд під номером 1 на панелі ліворуч. Під ним відображуються макети слайдів, пов’язані з вищестоящим зразком. Всі макети містять одну й ту ж тему, призначену зразком, але мають різну компоновку елементів. При необхідності ви можете змінити розташування елементів на свій розсуд, додати гарні фігури, шапки, емблеми, фонові малюнки тощо.

ПРИМІТКА

За умовчанням в будь-який режим зразків включено кілька макетів слайдів. Всі запропоновані макети використовувати необов’язково. Працюючи в звичайному режимі, ви можете створювати слайди, вибираючи для представлення інформації найбільш підходящі макети.

4. Клацніть по кнопці Закрити режим зразка (Close Master View) і продовжите роботу з презентацією в звичайному режимі: ви можете додавати слайди з використанням макетів і заповнювати розмічені області об’єктами, форматувати їх, застосовувати експрес-стилі, додавати анімацію і ефекти переходів.

Зверніть увагу, що, якщо зразок слайдів застосовується після створення окремих слайдів презентації, деякі елементи можуть не відповідати єдиному стилю оформлення – пропадати з поля зору або виходити за межі, передбачені для них розміткою (наприклад, нижні колонтитули або емблеми слід налаштовувати в режимі зразка слайдів). Тому рекомендується створювати зразок слайдів до початку роботи з ними.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Налаштування власних ефектів переходу для слайдівНалаштування власних ефектів переходу для слайдів

Практично в будь-якій сучасній презентації, демонстрованою аудиторії, присутні цікаві переходи від одного слайда до іншого, що роблять її схожою на захоплюючий відеофільм. Це означає, що слайди не просто послідовно змінюють один

Різні варіанти переміщення по презентаціїРізні варіанти переміщення по презентації

В процесі роботи над презентацією, представляючи на слайдах наочний матеріал, ви періодично будете переглядати вже готові слайди, повертатися до початку документа, відстежувати послідовність викладу інформації і т. д. Таким чином, вся